Välj storskärmsläge
Sprouting Health - bättre hälsa och miljö för alla


Vattenrenare
G1 Plus

Klicka för att se fler bilder på vattenrenare G1 Plus med allra bästa vattenfilter.
Se fler bilder

Pris: 1690 kr

Denna kommer du att bli mycket nöjd med!
Mikrospiralfilter av allra bästa klass och aktivt kolfilter med silver.

Enkel att installera och använda. Placeras på diskbänken och kopplas smidigt till kökskranen.

Den kan rena normmalt, hårt, extra hårt och extra bakteriellt vatten från både kommunalt dricksvatten som från den egna brunnen.
I reningstabellen ser du vad den fångar upp.

Med G1 Plus står du rustad mot mycket som kan inträffa med din vattenförsörjning.

Garantitiden på vattenrenaren är 2 år.

Handla i nätbutiken  Handla den i nätbutiken


Ingår i köpet

Apparaten levereras komplett och monterad med det filter som du vill ha. Se gärna listan över vad som medföljer i köpet och info om renarens mått.

Frakt tillkommer.


För att erhålla lämpligaste och bästa reningseffekt så väljer du den filtersort som passar för det slags vatten som finns där du tänker använda kannan.

Om du inte känner till vilket slags vatten du har så tag kontakt med och fråga din kommun eller besök deras hemsida.
Är du osäker så välj filtret för normalt vatten.

Filter Används till:
Normalt Det vanligaste vattnet i Sverige <10dH
Hårt Hårt vatten >10dH
Extra hårt Extra hårt vatten >20dH (en EH-insats ingår här i.st.f en kolinsats)
Bio Hårt Vatten som är starkt bakteriehärdat.

Det finns även en tillvalsinsats (Mineralizer), mot en extra kostnad, om du behöver tillföra magnesium, kalcium och spårämnen ifall ditt kranvatten är ovanligt mjukt och saknar dessa.Passar till många olika kranar

G1 Plus passar i kranar som har en yttergängad M22x1-fattning (vilket är den vanligaste sorten i Sverige) och det medföljer en gängadapter i paketet utifall att du har en kran med innergängad M24.

Med en mycket stor variation av designkranar och mynningsmått på marknaden så är det svårt att ha så många olika slags gängadaptrar tillgängliga i lager. Är du i behov av en specialadapter till din kran så kan du hitta sådana hos välsorterade VVS-butiker.Användning

Du demonterar bara bort strålsamlaren på din kran och monterar vattenrenarens omkopplare på dess plats.

Med den svarta lilla spaken väljer du om du vill använda det vanliga orenade vattnet via din kökskran (till diskning mm), eller om du vill spola renat kallvatten från vattenrenarens egna lilla kran.

Mer information hittar du i den nedladdningsbara bruksanvisningen (pdf).


Vill du inte ha den synlig på diskbänken?

Om du hellre vill ha en vattenrenare som inte står på diskbänken så kan jag rekommendera modellen G2 (pris 1990 kr).

Den har samma storlek och filter som en G1 Plus och monteras dold under diskbänken.


Vill du ha en vattenrenare med fler filter så finns modellen G3 (pris 2390-2490 kr). Den är dubbelt så stor som G2 och monteras också dold under diskbänken.
I det extra huset i G3 får det t.ex plats ett stort järnfilter eller ett stort kolfilter. I det första huset (inuti mikrospiralfiltret) så kan du dessutom ha en uranfilterinsats.

Vattnet ifrån G2 och G3 leds upp till en liten kran via ett litet hål i diskbänken.

Både G2 och G3 är beställningsvaror som du kan köpa via mig.
Hör av dig om du är intresserad och vill veta mer eller beställa så tar jag hem det åt dig.Filternas livslängd

Mikrospiralfiltret håller i cirka 1 år (7000 liter).
Kolinsatsen byts ut varje halvår (efter 1600 liter).
Mineralizern räcker till cirka 1600 liter.

Det här brukar gälla för en normalstor familj.
Har du ett mindre hushåll med en lägre förbrukning så behöver du inte byta filterna lika ofta, de håller då dubbelt så länge eller mer.

Djupare information om filterna och livslängden finner du längre ned på denna sida.Extra förbrukningsartiklar

Dessa kan du köpa till extra av när det är dags att byta ut dem.

Artikel Info Pris
Filterpatron Kolfilter/uran/EH-insats ingår ej 475kr
Kolinsats Standardlängd 140kr
Kortare kolinsats Om du använder en Mineralizer 120kr
EH-insats Vid vattenhårdhet >20dH 150kr
Uranfilter-insats Om du vill få bort allt uran 150kr
Mineralizer Tillvals-insats   50kr


Jättenöjda kunder

Är du nyfiken på vad kunderna tycker om den? Deras inskickade upplevelser kan du ta del av under Kundreferenser.Djupare info för dig som vill läsa mycket om allt :-)

Att vi idag behöver skaffa oss en egen bra vattenrenare råder det inget tvivel om längre.
Läs gärna mer om detta i sammanställningen Lite fakta om vårt svenska dricksvatten.

Där kan du också läsa om många bra tips att tänka på när du letar efter en vattenrenare.

I djungeln av alla olika vattenrenare som finns på marknaden idag är det inte lätt som konsument att veta vad man ska investera i. Speciellt när produktreklamer får även det enklaste filter att låta som om det vore en superrenare.


G1 Plus kan du garanterat lita på, för den ÄR verkligen riktigt bra.

Vattenfiltret är nämligen det allra bästa som finns utav alla olika mikrospiralfilter som säljs till G-modellerna runtom i världen, därav fick den av oss sedan år 2013 (med tillstånd ifrån leverantören) modellnamnet G1 Plus.

Numera säljs modellen G1 av både leverantören och andra återförsäljare i Sverige med exakt samma slags mikrospiralfilter som i G1 Plus, men de har inte döpt om sin enhet efter övergången så de heter därför fortfarande G1 såsom tidigare. G1 och G1 Plus är alltså idag innehållsmässigt med mikrospiralfilterna (och utseendemässigt) exakt identiska vattenrenare.

Du får ett suveränt bra dricksvatten som även är utmärkt att tvätta sig med, och stjärnkockar i öst rekommenderar det i matlagningen.


Huvudfiltret i renaren specialbeställdes ursprungligen från statligt håll och kraven var skyhöga. Det skulle inte bara rena vattnet ordentligt ifrån vanliga föroreningar utan behövde även rena det ifrån uran och radioaktiva ämnen!

Filtret skulle nämligen användas i atom-ubåtar för att dricksvattnet skulle förbli fullt drickbart även om det utsattes för kontaminering och radioaktivt läckage.

Resultatet blev förbluffande! Det är suveränt mot uran, Cesium-137, Strontium-90 och andra radioaktiva nukleider, samt mot bakterier, virus, mikrober, fenoler (Bisfenol etc), läkemedel och mycket mera.


Filtret har även genomgått noggranna oberoende tester här i Sverige hos proffessionella vattenreningsanläggningar för kärnkraftsavfall. I sina mätningar har även de fastställt att filtret är alldeles utmärkt på att ta bort de radioaktiva ämnena Cesium-137 och Strontium-90 som finns i kärnkraftsvattnet de hanterar. Därför har de nu övergått till att använda just detta filter i sina reningsanläggningar.

Tester i Sverige har även verifierat att den faktiskt också väsentligt reducerar radon ur vattnet med 70%!
Riktigt bra på att ta bort uran

I Sverige och Finland finns det områden vars dricksvatten dagligen är förorenat med uran (som dagens kommunala reningsverk inte klarar av att avlägsna). Detta berör cirka 400.000 personer bara i Sverige.

G1 Plus är väldigt effektiv på att avlägsna uran (den tar bort 98,4%).
Välj filtret för Hårt vatten, så får du allra bästa resultatet mot uran.

Vill du få bort allt uran, dvs 100%, så kan du välja bort kolinsatsen mot en uranfilter-insats utan extra kostnad. Då är du helt säker på att du och din familj inte får i er något uran.

Montering av uranfilter-insatsen betyder dessvärre att vattenrenaren blir utan kolfilter (det får då heller inte plats någon Mineralizer) så att du inte får bort smak, färg och lukt ifrån vattnet om detta finns i ditt dricksvatten.
Vill du kunna ha både ett kolfilter och en uraninsats samtidigt så rekommenderas du i stället att köpa vattenrenaren G3, enligt ovanstående info.
Såhär fungerar mikrospiralfiltret
En av flera styrkor är dess uppbyggnad av ett mekaniskt komplicerat porsystem. Dessa slingriga labyrintgångar blir smalare och smalare ju djupare vattnet tränger in i filtret. Mot slutet där det är som allra trängst är porerna bara 50 nanometer (50 miljondels millimeter).

Därmed sätter det rent mekaniskt sett stopp för väldigt mycket.

Många andra filter på marknaden kan släppa ifrån sig sina insamlade föroreningar ut i dricksvattnet vid tillfällen då det uppstår starka tryckstötar i vattenledningarna. Men det kan inte inträffa med detta filter, för de sitter kvar där de fastnat i detta nanotrattsystem.

Förutom denna mekaniska rening så finns det i filtret också två andra inbyggda reningstekniker: absorption och jonbytesteknik.

Jonbytestekniken i detta filter är exceptionellt effektivt, upp till 20 ggr bättre än vanliga förekommande jonbytestekniker.
Detta gör att filtret kan fånga upp ett betydligt bredare spektrum av olika kemiska föreningar och hårdhtetssalter.

Jonbytestekniken gör att vattnet blir mjukare samtidgt som den släpper igenom en balanserad mängd av hälsoviktiga mineraler och salter.

Ett för hårt vatten kan ju ge oss en förhöjd förkalkningsrisk och andra hälsoproblem, och ett alltför mjukt vatten får också kroppen i obalans då det i stället kan laka ur kroppen på viktiga ämnen.


Eftersom det finns stora skillnader i vattenhårdheter i vårt land så bör du välja en filterpatron som är tillverkad för att fungera bäst för just den vattensort som du har.

Har du ett alldeles för mjukt vatten (<2 dH) så kan du normalisera vattnet genom att välja till en Mineralizer som tillsätter viktiga mineraler och spårämnen till ditt renade dricksvatten. Denna tillsats monteras då inuti vattenrenaren vilket gör att du behöver ha en lite kortare kolinsats för att den ska få plats därinne.


Jonbytestekniken strukturerar även om vattnet och gör det biologiskt aktivt. Hårda saltkristaller bryts ned och får i stället en rombisk struktur som kroppen har mycket lättare för att ta upp och använda sig av.
Denna formstruktur kan inte skapa förkalkningar, inte ens tandsten. I stället hjälper den till att bryta ned förkalkningar och avlagringar i kroppen, vilket minskar risken för bl.a njursten.

I jonbytes-processen frigörs också den koldioxid som finns i vattnet och försvinner ut i luften när vattnet når kranmynningen.


Inbyggt i filtrets polymerstruktur finns det aktivt silver i metallisk form (som inte kan hamna i dricksvattnet), som effektivt hindrar uppsamlade bakterier och virus från att föröka sig.

I Bio-filtret finns det dessutom extra mycket silver inbäddat, för dig som har en starkt bakteriehärdad vattenkälla.


Klicka för att se filterna i större format Kolinsatsen i vattenfiltret.


Info om kolfilterinsatsen

Det aktiva kolfiltret är placerat inuti det andra filtret (se den halvt utdragna gråvita patronen i bilden ovan), och går att byta ut separat precis som mikrospiralfiltret (den vinröda delen ovan).

Filtret är en gammal och väl beprövad teknik mot bl.a klorföreningar och även mot PFAS, och det förbättrar även vattnets smak, lukt och klarhet.

Filtret är gjort av allra bästa kokos och innehåller också silver.
Hur länge håller filterna?


Mikrospiralfiltret håller till cirka 7000 liter och det motsvarar ungefär en årsförbrukning för en normalstor familj.

De som har mycket sediment eller partiklar i vattnet märker att det är dags att byta ut det när vattenflödet minskar och det knappt längre kommer ut något vatten ur kranen.

De som dock har föroreningar som hanteras av den inbyggda jonbytestekniken (oftast kemiska föroreningar, uran och mycket annat) märker inte av en förändring vare sig visuellt eller smakmässigt när denna filterteknik blir mättad (= uttjänt) och inte fungerar längre.

Då bör man av säkerhetsskäl byta ut filtret efter att ha använt det till att rena cirka 7000 liter.

Denna mängd är dock bara uppskattad enligt en medelvägsprincip och med en inräknad säkerhetsfaktor, eftersom mängden och antalet föroreningar skiljer sig mycket mellan olika platser runtom i landet och även lokalt sett.

Den stora skillnaden gör att en del användares filter har en kortare livslängd och andra kan ha en mycket längre livslängd.

Följ därför av hälsoskäl helst den generella bytesanvisningen om du vill vara säker på att alltid få ett så rent vatten som möjligt. Att vänta alltför länge är inte alls bra, eftersom en uttjänt jonbytesteknik då i stället börjar att avge sina uppfångade föroreningar och kan resultera i ohälsa.Kolfilterinsatsen förbrukas vanligen inom i ett halvår för en normalstor familj. Oftast märker du av att det är dags att byta den när vattnet börjar smaka och lukta annorlunda eller blir missfärgat, men det är inte alltid som detta är märkbart.

Byt därför helst ut kolinsatsen innan detta inträffar, för det är inte bra att använda mättade (uttjänta) kolfilter då de i stora doser plötsligt i stället kan börja släppa ifrån sig av de ämnen som de har fångat upp, vilket ju inte är så hälsosamt.
Uranfilter-insatsen bör du av säkerhetsskäl byta ut var 6:e månad, även om den kanske inte är förbrukad.

Detta eftersom du inte märker av när den är förbrukad (dvs mättad) eller ej.

Så vill du vara säker på att fortsätta få en 100%-ig uranrening så byter du ut den så ofta som möjligt.

Det pågår långtidstester just nu runtom i landet på denna nya uraninsats för att utröna hur mycket längre den håller. Om testerna faller väl ut (det ser riktigt lovande ut!) så kan den rekommenderade utbytesperioden komma att förlängas framöver.Not: Samtliga filter kan förbrukas tidigare än rekommenderad tid om du har extra mycket föroreningar av något slag eller om du förbrukar väldigt mycket vatten.

Har du ett ensamhushåll eller en mycket låg förbrukning så kan filterna hålla upp till 2-3 ggr längre tid.

Du kan räkna ut på ett ungefär när du behöver byta filter. Dividera ovanstående rekommenderade maxvolymer med din egen dagsförbrukning (i antal liter) så får du fram antalet dagar som du kan använda dem innan det är dags att byta ut dem.Regenerering av huvudfiltret

Du kan spara pengar genom att förlänga mikrospiralfiltrets livstid upp till maximalt 25000 liter. Det görs med ett antal reningsprocedurer varje gång som filtret har blivit fullt.

Sprouting Health rekommenderar det dock inte av miljö- och hälsoskäl, eftersom det då släpper tillbaka de insamlade föroreningarna ut i vattensystemet eller naturen igen. Du kan läsa mer om detta i den nedladdningsbara bruksanvisningen.
Om hantering av förbrukade filter

Sprouting Health råder dig till att inte slänga de uttjänta filterna i soporna utan i stället lämna in dem till den kommunala sortergårdens deponi för farligt avfall. De är ju faktiskt fyllda med föroreningar och gifter i höga koncentrationer. På så sätt hjälper du också till så att det inte hamnar tillbaka ut i naturen.Tips till dig som redan har en äldre G-modell

Om du sedan tidigare redan äger en oanvänd G1 vattenrenare med ett äldre och lite sämre mikrospiralfilter som fanns på marknaden för ett antal år sedan, så passar nämligen detta nyare och bästa filter perfekt även i din G1, eftersom G1 har exakt samma filterhus som G1 Plus.
Filterna passar även i modellerna G2 och G3 om du har en sådan. :-)


Apropå äldre enheter:
Behöver du nya delar till din gamla G1?

Det är ovanligt att de behöver bytas, men ibland kan de se repiga och fula ut efter ett antal års användning.

Då kan det kännas fint att fräscha upp sin gamla vattenrenare med t.ex en helt ny och fräsch kranomkopplare, en ny krangängadapter i metall eller andra detaljer.

Hör gärna av dig till mig i så fall, så ordnar jag det åt dig.

Jag har extra av flera detaljer hemma i lager till bra priser.
Din kropp byter ut allt sitt vatten varje månad

Fyll därför helst alltid på dina kroppsceller med rent vatten för att optimera levnadsvillkoren i ditt fantastiska inre ekosystem.

Samtidigt sparar du pengar, för det blir helt klart mycket billigare, renare och hälsosammare jämfört med att dricka vatten på flaska (som oftast är gjorda av plaster innehållandes det hälsofarliga ämnet Bisfenol A).

Not: Bisfenol A förekommer dessvärre även i kranvatten idag (pga att nya vattenrör är gjorda i plast), men detta tar filtret i G1 Plus bort till 100%.   :-)


Fraktpriser

Här kan du se hur mycket som maximalt får rum i varje fraktpris.

Antal Artiklar Postnord DHL SP
1 Vattenrenare G1 Plus 165 kr  138 kr
1 Vattenrenare G1 Plus
+ 1st extra filterpatron
+ 2st extra kol- eller uraninsatser
201 kr  138 kr
       
1 Mineralizer   81 kr (Ej valbar)
1-5 Kol- eller uraninsatser 73-100 kr   90 kr
1 Filterpatron
+ 1st kol- eller uraninsats
 100 kr   90 kr
2 Filterpatroner
+ 2st kol- eller uraninsatser
 148 kr  132 kr

Inga extra avgifter tillkommer vid köp mot faktura eller förskottsbetalning.

Om du skulle vilja betala för köpet i samband med att du hämtar ut försändelsen hos ombudet så tillkommer det en Postförskottsavgift (135 kr) eller en Efterkravsavgift (131 kr för DHL Servicepoint).G1 Plus reningsförmåga

Föroreningar enligt nedan fångas effektivt upp för att ge ett rent, gott och hälsosamt dricksvatten, samtidigt som den släpper igenom en balanserad mängd av livsviktiga mineraler, spårämnen och salter.

Förorening Rening
Klor (samtliga klorföreningar) 100%
Parasiten Cryptosporidum 100%
E-coli 100%
Hepatit A-virus 100%
Norovirus 100%
Rotavirus 100%
Fenoler
(Bisfenol etc)
100%
Mikroplaster (större än 0,05um) 100%
Bly   99,99%
Cesium-137   99,7%
Övriga bakterier och mikroorganismer <99%
Zink   99%
Uran   98,4%
Strontium-90   98,3%
Bekämpn.medel   98%
Kadmium   98%
Nickel   97,8%
Molybden   97,5%
Aluminium   97%
Järn   97%
Organiska pesticider, herbicider och cancerogena ämnen <95%
Koppar   94%
Krom   85,3%
Radon   70%
... samt troligtvis många fler föroreningar som vi av analyskostnadsskäl i dagsläget ännu inte känner till.

Den tar dock inte bort fluor och arsenik.

Tillbaka upp


Modell Mått (cm) Ingår i köpet
G1 Plus Höjd   33
Bredd 14,5
Djup   17

Vikt 1,7 kg
1st mikrospiralfilter
1st kolinsats
2st gängadaptrar
2st verktyg
1st påse bikarbonat
Bruksanvisning

Tillval: MineralizerDenna webbsida är skapad för mobiltelefoner. Är text och bilder för små så blir de större om du roterar din mobil.

Använder du en dator så välj storskärmsläge om du vill se den normala sidan för större skärmar.

Copyright © 2003-2024 Sprouting Health
Gäller samtliga webbsidors innehåll under domänen sproutinghealth.se