Luftrenare                
Vattenrenare G1 Plus
Transdermala plåster
Teeccino örtkaffe
Chicza tuggummi
* * Fyndhörna * *
Handla i nätbutiken
Prislista
Vad säger kunderna?
Vad säger pressen?
Fakta om svenskt dricksvatten
Luftmiljö och anjoner
Vetenskapliga studier
Nyhetsbrev
Kontaktinformation
Sprouting Health - bättre hälsa och miljö för alla
 
Luftrenare med Hepa, kolfilter, TiO2-filter, UV-ljus och jonisering. Ozonfri.

 Klicka för fler bilder
XJ-3100A

Luftrenare med HEPA-
filter, kolfilter, UV-ljus,
ozonfri jonisator och
ett stort TiO2-filter


Supertyst och lättskött.
För alla rum på 6-50m².
Luftrenaren XJ-3100A framifrån
 

Pris: 2200 kr
Fraktpriser och dataspecifikation.
Bruksanvisning (pdf).


En bra modell som är den mest lättskötta av dem alla och den styrs med bara två knappar. Den har dessutom en helt ozonfri jonisering!
Nattläget är supertyst och apparaten drar då bara 5 Watt.

Om hälsa och luftmiljö
Att trivas i sin innemiljö är solklart för de flesta - en ny soffa, säng, matta eller tapet gör ofta susen en kortare eller längre tid. Luften vi andas är den inredning som tar upp allra störst yta och upprätthåller hela vår existens, men som oftast tänks på minst. Att förändra luften man andas är obeskrivligt och varar livet ut.

Med 20.000 andetag om dagen är du själv en vandrande luftrenare. Våra fantastiska kroppar arbetar för fullt med att syresätta sig för att hålla sig levande. Vi förbrukar en väldigt stor mängd luft totalt sett under en levnad.

Med varje andetag följer det dessvärre också med sådant som inte hör hemma i våra kroppar. Immunförsvaret jobbar för högtryck, och döljer på så sätt luftproblemen för de flesta. Andra kan reagera med trötthet, täppta näsor, andningssvårigheter, känslighet mot lukter och mycket mer.

Vill du förändra något i ditt liv på ett enkelt sätt, så satsa på att få en bättre luft i ditt hem och på arbetsplatsen.

Att köpa en bra luftrenare ger en större trivsel i vardagen, färre föroreningar i kroppen - och en hälsosammare framtid.

Hur modellen XJ-3100A upplevs kan du ta del av under Vad säger kunderna?


Högklassiga filter och UV-ljus
I XJ-3100A passerar luften först genom filterkassetten som består av ett stort Hepa-filter (som har hepa-klass 13) och ett aktivt kolfilter (OBS! det är ett riktigt kolfilter med stora zeolitbitar, inget tunnt lager med kolpulver som ofta finns i andra luftrenare).

Därefter når den ett stort TiO2-filter(titaniumdioxid) som belyses med UV-ljus från 16st UV-dioder (med en mycket lång livslängd på över 100000 arbetstimmar!). Förutom att dessa tekniker är väldigt bra var för sig så skapar samkörningen dem emellan även renande hydroxyler för att ta hand om bakterier, virus och mikrober.


Jonisering - för en fräschare luft
Sist i reningskedjan sitter det en helt ozonfri jonisator som skapar en hög mängd av hälsosamma negativa joner (kallas även anjoner).

Det är joniseringen som ofta upplevs som det som sätter pricken över i:et och får luften att kännas friskare och fräschare och gör att det känns lättare att andas.

Joniseringen ser till att partiklar som svävar omkring i luften faller nedåt så att de via fläktinsuget kan fångas upp i luftrenarens filter. Även joniseringstekniken är effektivt mot bakterier, virus, mikrober och lukter.

I framtiden kommer det med stor sannolikhet att finnas riktlinjer även för tillförsel av negativa joner i vår inomhusluft, liksom det idag finns riktlinjer vad gäller ventilation och luftflöde, rekommenderad inne-temperatur, fuktighet med mera.

Att ha en bra luftcirkulation är dock inte detsamma som att ha en bra luftkvalitet. Det räcker inte att bara filtrera luften och låta den gå runt om och om igen. Den behöver också laddas upp så att den blir mer levande - på samma sätt som luften blir i en frisk ostörd natur i harmonisk symbios och efter ett åskoväder.

Du kan läsa mer om jonisering under Luftmiljö och anjoner.

Under vetenskapliga studier kan du läsa mer om de hälsomässiga fördelarna med att tillföra negativa joner i luften för människor, djur, odling av frukt och grönt, hantering och förvaring av livsmedel, samt hur de effektivt eliminerar luftburna resistenta bakterier på sjukhus.


Automatisk avkänning av lukter
Den känsliga inbyggda sensorn upptäcker snabbt när det uppkommer lukter i rumsluften. På luftrenarens framsida ser du enkelt om luften är luktförorenad eller luktfri.

När du använder dig av luftrenarens AUTO-läge så är det den här sensorn som automatiskt styr maskinens arbetssätt. Fläkthastigheten höjs när upptäckta dofter behöver tas omhand av kolfiltret, och sänks när luften åter är luktfri.

Om du inte har någon praktisk användning av att låta sensorn styra apparaten så kan själv manuellt välja vilket fläktläge som du vill använda.Köptips för att bättre bli av med just lukter!

Om du har problem med röklukt eller andra besvärande lukter så behöver du en annan apparat än XJ-3100A.

Då rekommenderar jag dig allra främst ozongenerator NC-5328 som är den effektivaste och bästa lösningen mot lukter.

Näst efter den så är den stora luftrenaren XJ-3800-1 ett betydligt bättre val än XJ-3100A mot just lukter.

Både ljudlös och effektiv
Den nya fläktmotorn gör att apparaten är riktigt supertyst i QUIET. Det är faktiskt den allra tystaste luftrenaren som jag har att erbjuda (den är så tyst att man måste känna med handen ovanför utblåset för att märka att apparaten faktiskt är igång! :-)

Arbetsläget LOW är apparatens mellanläge som är perfekt att köra när man arbetar och vistas i rummet utan att den stör ljudmässigt.

Det högsta fläktläget HI är extra kraftigt för att renaren ska kunna suga in så mycket luft som möjligt för att snabbare och effektivare kunna rensa luften när man är i behov av det.

I nattläget SLEEP sänks lysdiodernas ljusstyrka ned till ett minimum, och apparaten blir precis lika supertyst som i läge QUIET.


Inspekterad och testad
Sprouting Health utför sedan starten 2003 alltid en ankomstkontroll på varenda produkt i alla sändningar som kommer hem. Då plockas varje apparat upp ur sin förpackning och inspekteras noggrant avseende både transportskador och eventuella skönhetsfel och annat.

Dessutom utförs alltid en funktionskontroll av samtliga elanslutna apparater, för att säkerställa att de fungerar helt felfritt.
Om något avviker det minsta lilla så läggs det antingen undan eller så repareras det innan det läggs in i lager.

Allt detta görs ifrån en sann och djup önskan att du som kund alltid ska få en så positiv upplevelse som möjligt med en apparat som är i 100% gott skick och som är helt felfri.


Omtyckt, billig i drift och lättskött
Det här är luftrenaren för dig som vill ha en mycket lättskött och bra luftrenare.

Den är också den lämpligaste för dig som är extremt ljudöverskänslig och som vill kunna sova om natten med renaren alldeles intill sängen utan att störas av något ljud.

Den enda förbrukningsartikeln är filterkassetten, och luftrenaren påminner dig om när du senast bör byta ut den. I normala fall så behöver du bara byta ut den efter 1,5-2 års använding. Detta gör att luftrenaren är billig i drift och mycket enkel att sköta om.

Garantitiden är 1 år.


Kortfattat: XJ-3100A är diskret och snygg och ger en mycket bra luftrening utan att du blir störd av att den står i rummet.Pris: 2200 kr (inkl. moms)          Handla i nätbutiken  Handla i nätbutiken


Extra förbrukningsartikel:
Filterkassett   Innehåller både HEPA- och kolfilter.   Pris: 300 kr
Fraktpriser
Här kan du se hur mycket som får rum i varje fraktsumma.

Antal Produkt Posten DHL Servicepoint
1 st Luftrenare 199 kr 124 kr
1 st Luftrenare, samt
1st extra filterkassett
240 kr 124 kr
2 st Luftrenare

Med DHL ryms det även 2st extra filterkassetter.
441 kr 250 kr
OBS! DHL Paket till din dörr (dvs du måste vara hemma för att ta emot det).
       
1 st Filterkassett 58 kr 77 kr
2 st Filterkassetter 95 kr 85 kr


Postförskottsavgift (92-120 kr) eller Efterkravsavgift (85 kr för DHL Servicepoint och 162,50 kr för DHL Paket till dörren) tillkommer om du vill betala vid uthämtning hos ombudet eller till chauffören vid dörrleveransen.

Fler bra köptips

Luftrenare XJ-3800-1 med sköldfronten. Klicka på bilden för att läsa om den


Populär och avancerad multi-luftrenare med 7 st renings-tekniker, 2 st luftsensorer, 1 st luktsensor, autoläge, timer och fjärrkontroll.
Ljudnivå från bara 20dB.
Finns i 2 st olika utföranden.
För rum upp till 60 m²

Pris: 2900 krOzongenerator med statisk uppsamlare. Klicka på bilden för att läsa om den


Transdermala plåster som ger dig vitaminer och antioxidanter mm via huden - klicka här


Fantastisk teknik som ger dig vitaminer och näringsämnen via huden. Hög upptagning (95-100%) i kroppen!
11 olika plåster att välja på.

Pris: 249 krEn mycket bra vattenrenare - klicka på bilden


Den här ger en riktigt bra vattenrening!
Kopplas enkelt till din kran.
Rekommenderas varmt!

Pris: 1800 krKRAV-certifierat, koffeinfritt, ekologiskt och GMO-fritt örtkaffe


 
  Modell   Strömkälla   Elförbrukning   Rums-kapacitet
XJ-3100A 230 VAC / 50 Hz 5 - 55W 50 m²

  Luftflöde   Ljudnivåer   Apparatens storlek   Vikt
Max 5,1 m³/min Tyst    <20 dB
Svag   35 dB
Stark   60 dB
Höjd    48 cm
Bredd  40 cm
Djup    18 cm
6 kg

Med kartongen:
7 kg

  Anjoner / Ozon   UV-spektrum   CADR-värde   Reningsförmåga
>1 miljon/cm³

Apparaten skapar
inget ozon alls.
UV-C
20 µW/cm²
165 cfm Hepa-filtrets rening är:
99,97% (1 µm)
80%      (0,3 µm)
Filtret har hepa-klass 13.


Nedladdningsbar bruksanvisning för XJ-3100A.

  Tillbaka upp


Tillbaka till huvudsidan.
Webbsidan är optimerad för Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Copyright © 2003-2018 Sprouting Health.
Gäller samtliga webbsidors innehåll under domänen sproutinghealth.se

Om användning av cookies