Luftrenare                
Vattenrenare G1 Plus
Transdermala plåster
Teeccino örtkaffe
Chicza tuggummi
* * Fyndhörna * *
Handla i nätbutiken
Prislista
Vad säger kunderna?
Vad säger pressen?
Fakta om svenskt dricksvatten
Luftmiljö och anjoner
Vetenskapliga studier
Nyhetsbrev
Kontaktinformation
Sprouting Health - bättre hälsa och miljö för alla
 
Luftenare med silverfront innehållande massor av reningstekniker för ett erhålla en riktigt bra inomhusluft. Klicka så får du se denna och större bilder även på alla luftfilter.
Välj mellan silverfronten ...
   Klicka för fler bilder
XJ-3800-1

Populär avancerad
multi-luftrenare!


7 reningstekniker och
3 luftsensorer. Fjärr.
För rum upp till 60m².

Nattljud på bara 20dB.
Luftenare med en häftigare och samtidigt diskretare sköldfront innehållande massor av reningstekniker för ett erhålla en riktigt bra inomhusluft. Klicka så får du se större bilder även på alla luftfilter.
... eller sköldfronten!
  Klicka för fler bilder
 

Pris: 2900 kr
Fraktpriser och dataspecifikation.
Bruksanvisning (pdf).


Luftrenaren är just nu slutsåld. Det är lite osäkert ännu om när jag får hem nya igen.


Det här är en riktigt bra luftrenare mot både luftföroreningar och luktproblem! Det är få luftrenare på världsmarknaden som är såhär fullproppad av fina reningstekniker

Du kan ha den i såväl stora som små rum. Vid tillfällen när du inte vill bli störd av ljud men ändå ha luftrenaren igång så använder du det tysta arbetsläget QUIET (med låga 20dB i ljudnivå).

Den finns i två olika utseenden - med silverfront och sköldfront.

Smart uppbyggd och billig i drift
Det mesta är rengöringsbart och behöver därför aldrig bytas ut, och detta håller därmed dina förbrukningskostnader nere.
De enda förbrukningsartiklarna är 1st filterkassett samt UV-lampan och bägge är billiga (priser ser du längst ned på denna sida).

Luftfilterna har placerats i en turodning som gör att mycket av luftföroreningarna fångas upp redan innan det når den utbytbara filterkasssetten. Det här får den att hålla längre, upp till 1,5-2 år (de allra flesta av kunderna byter den efter denna tid). Om din luftmiljö är mer förorenad än normalt så behöver den bytas tidigare.

Inbyggda sensorer övervakar hela tiden om det finns partiklar, lukter och allergener i luften. På frontens display presenteras vad som har upptäckts, och hur liten eller stor luftföroreningen är. När du kör luftrenaren i sitt AUTO-läge så kommer sensorernas upptäckter att automatiskt reglera lufthastigheten genom filterna.Din inomhusluft får passera genom många riktigt bra luftreningstekniker enligt denna turording - se beskrivningen av det hela här nedan.Nedan kan du läsa mer i detalj om de olika reningsteknikerna.
Du kan också titta på bilder på alla ingående luftfilter.


Apparaten har luftintag även på sidorna
För att öka såväl uppsamlingsförmågan som rengöringstäckningen, så tas luften in genom ett flertal kanaler både framifrån och ifrån sidorna. Då skapas det inte bara en insugande luftström utan flera.

     Luftintag ifrån flera håll gör luftreningen effektivare.

När den smutsiga luften har passerat genom reningsteknikerna så blåses den ut renad och vitaliserad från apparatens ovansida.


Rengöringsbart förfilter
Detta luftfilter sitter allra först i kedjan, för att ta fånga upp de största partiklarna. Det är enkelt att plocka ut och skölja av med ljummet vatten under kranen.


Rengöringsbar statisk uppsamlare
Med sin gigantiska storlek och vågform är den mycket effektiv. Dess dubbelfunktion som statisk uppsamlare med plasmateknik gör att den tar hand om både partiklar, lukter och annat. Läs mer om det nedan.


Aktivt kolfilter
Välkänd beprövad teknik som med sin stora yta effektivt tar hand om lukter av olika slag. (OBS! Detta är ett riktigt kolfilter med stora zeolitbitar, inget tunnt lager med kolpulver som ofta finns i andra luftrenare.)


Tips! Om du har problem med röklukt eller andra besvärande lukter så rekommenderar jag dig den allra bästa lösningen mot detta, nämligen ozongenerator NC-5328 som är både billig, liten i storlek och supereffektiv mot just lukter. Du kan förstås även köpa till den som ett komplement och samköra den med XJ-3800-1 om vill få till en extra bra luktsaneringseffekt!


HEPA-filter
Ett stort och högklassigt HEPA-filter (hepa-klass 13) som mycket effektivt tar hand om små partiklar och annat med upp till 99.97% luftrening. Filtrets olika lager är även specialpreparerade så att det dessutom fångar upp ohälsosamma gaser som bl.a formaldehyd och ammoniak.


Rengöringsbart TiO2-filter
Det här är ett fotokatalytiskt filter som främst sitter här för att se till så att ingen sekundär luftförorening uppstår efter de andra filterna.

Det hjälper till att tillintetgöra mikrober, bakterier och virus - som annars stortrivs i luftfilter som de har samlats upp i - och hindrar dem effektivt från att föröka sig och inte komma ut i luften.

Filtrets yta är belagt med titaniumdioxid som får dessa motverkande egenskaper då det belyses med UV-ljus.


UV-ljus
Näst sist i kedjan sitter det en UV-lampa, som både i sig själv och i kombination med TiO2-filtret finns till för att snabbt och effektivt tillintetgöra mikrobiell tillväxt, bakterier, virus och kvalster mm.

Lampans livslängd är på ca 5000 arbetstimmar - dvs mer än ett år om luftrenaren används 12 timmar om dygnet.

UV-ljuset är avstängningsbart (görs samtidigt som avstängningen av apparatens jonisator, se nedan) om du önskar göra detta.Underbara negativa joner - jonisering på tre sätt
I apparaten sitter det totalt tre olika joniseringskällor för att på mest effektiva sätt göra bruk av fördelarna med negativ jonisering.

Först alstras de i plasmadelen i den statiska uppsamlaren. Denna jonisering tar i tidigt skede hand om lukter och dödar vissa bakterier och virus mm innan de samlas upp i filterna.
I och med att den tar hand om en del lukter tidigt i kedjan så får det också fördelen att kolfiltret inte belastas lika hårt och därmed får det en längre livstid.

Den andra källan med negativa joner bildas ifrån UV-ljuset och TiO2-filtret.

Därefter kommer den riktigt stora mängden negativa joner ifrån jonisatorn som sitter sist i apparaten. Joniseringen alstras här med hjälp av corona-urladdning. Placeringen gör att jonerna snabbt och effektivt sprids ut i rumsluften via fläktens utblås.

Joniseringen bidrar dessutom till att effektivisera själva luftreningen. Eftersom jonerna skjuts iväg med en väldig fart, så når de långt bort och får partiklarna i luften att dras till varandra. De blir då alldeles för tunga för att kunna förbli luftburna och sjunker ner mot golvet. Därmed blir det ännu lättare för luftrenaren att suga in dem, för de hamnar då närmare de luftvirvlar som kan fånga in dem.

Dessa hälsosamma negativa joner (även kallat anjoner) ser också till så att luften blir levande igen. De ordnar med det där extra som gör inomhusmiljön till en plats för alla att trivas och må bra i - även djur och växter. De förvandlar luften till att bli mycket mer lättandad och påminner nu mer om när man är ute och vandrar i en ren frisk skog, är ute på sjön och havet, invid vattenfall i berglandskap ....

Om du inte har behov av eller inte önskar använda denna jonisator så stänger du enkelt av den med den medföljande fjärrkontrollen. Samtidigt stängs då även UV-ljuset av. Därmed blir apparaten ozonfri.


Vetenskapliga studier
Under vetenskapliga studier kan du läsa mer om de hälsomässiga fördelarna med att tillföra negativa joner i luften för människor, djur, odling av frukt och grönt, hantering och förvaring av livsmedel, samt hur de effektivt eliminerar luftburna resistenta bakterier på sjukhus.Med denna lilla smidiga fjärrkontroll sköter du luftrenarens funktioner enkelt och bekvämt på flera meters avstånd.       Kontrollpanelen hjälper dig att både läsa av luftkvaliteten och sköta luftrenarens funktioner


Mycket enkel att använda
Med ett fåtal knappar på apparatens kontrollpanel eller fjärrkontrollen väljer du antingen att ställa in den manuellt, eller låta den arbeta i AUTO-läge. I AUTO-läget ställer den automatiskt om fläkthastigheten och därmed när, hur snabbt, och hur effektivt luften ska renas.
Det hela möjliggörs av de inbyggda sensorerna som övervakar hur ren eller förorenad luften är.

Förutom ovannämnda inbyggda luftbehandlingstekniker, kan du även välja fyra olika styrkor på luftflödet - Tyst, Svagt, Mellan och Starkt.

Med hjälp av timern kan du välja om luftrenaren ska arbeta i 1, 2 eller 8 timmar innan den automatiskt stänger av sig själv.
Väljer du inget timer-läge så arbetar luftrenaren dygnet runt, eller tills du själv väljer att stänga av den.


Inbyggda säkerhetsskydd
Apparaten är utrustad med skyddsmekanismer som automatiskt ser till att stänga av elektriciteten och samtliga funktioner - t.ex när ett nyfiket lekande barn försöker öppna den - eller om man själv glömmer bort sig när man ska sköta rengöringen.

Det första skyddet sitter i anslutning till frontluckan och aktiveras så fort man försöker öppna frontluckan. Det andra skyddet går in och stänger av hela maskinen om något (efter rengöring eller filterbyte) inte har monterats tillbaka på rätt sätt.


Lätt att bära
Det finns ett bra placerat infällt handtag på baksidan av apparatens ovansida som underlättar för dig när du behöver flytta på den.


Nöjda kunder
Är du nyfiken på vad kunderna tycker om den? Deras inskickade upplevelser kan du ta del av under Vad säger kunderna?.


Mångsidig - för skön och ren luft i alla rum
Apparaten passar både i små utrymmen och arbetar optimalt upp till 60m² i och med alla valbara fläktlägen. Den går förstås att använda även i ännu större rum, med en då något mindre reningseffekt.

Så beroende på ditt val kan den arbeta kraftigt och effektivt när du snabbt vill rena luften, men även mycket tyst när du vill ha det lugnt och skönt omkring dig.

Garantitiden är 1 år.

Pris: 2900 kr inkl. moms          Handla i nätbutiken  Handla i nätbutiken


Extra förbrukningsartiklar:

Filterkassett   Innehåller både HEPA- och kolfilter.   Pris: 270 kr
UV-lampa       Pris: 95 kr


Fraktpriser för XJ-3800-1 och förbrukningsartiklar
Här kan du se hur mycket som får rum i varje fraktsumma.

Antal Produkt Posten DHL Servicepoint
1 st Luftrenare 199 kr 154 kr
1 st Luftrenare
+ 1st extra filterkassett
+ 1st extra UV-lampa
240 kr 154 kr
2 st Luftrenare
Med DHL ryms det även
2st extra filterkassetter
+ 2st extra UV-lampor
441 kr 270 kr OBS!
DHL Paket
till dörren.
       
1-2 st UV-lampa 58 kr (Ej valbart)
1 st Filterkassett
+ 1st UV-lampa
58 kr 77 kr
2 st Filterkassetter
+ upp till 2st UV-lampor
95 kr 85 kr


Postförskottsavgift (92-120 kr) eller Efterkravsavgift (85 kr för DHL Servicepoint och 162,50 kr för DHL Paket till dörren) tillkommer om du vill betala vid uthämtning hos ombudet eller till chauffören vid dörrleveransen.

Fler bra köptips

Luftrenare XJ-3100A - klicka på bilden


Luftrenare med 5 st renings-tekniker, otroligt tyst och bra nattläge, luktsensor samt autoläge.
För rum upp till 50 m².

Pris: 2200 krOzongenerator med statisk uppsamlare. Klicka på bilden för att läsa om den


En mycket bra vattenrenare - klicka på bilden


Den här ger en riktigt bra vattenrening!
Kopplas enkelt till din kran.
Rekommenderas starkt!

Pris: 1800 krTransdermala plåster som ger dig vitaminer och antioxidanter mm via huden - klicka här


Fantastisk teknik som ger dig vitaminer och näringsämnen via huden. Hög upptagning (på 95-100%) i kroppen!
11 olika plåster att välja på.

Pris: 249 krKRAV-certifierat, koffeinfritt, ekologiskt och GMO-fritt örtkaffe


 
  Modell   Strömkälla   Elförbrukning   Rums-kapacitet
XJ-3800-1 230 VAC / 50 Hz 28-57 Watt 60 m²

  Luftflöde   Ljudnivåer   Apparatens storlek   Vikt
Max 3 m³/min Tyst    20 dB
Svag   35 dB
Medel  45 dB
Stark   52 dB
Höjd    61 cm
Bredd  34 cm
Djup    25,5 cm
6,85 kg

Med kartongen:
9,80 kg

  Mängd anjoner   Ozon   UV-spektrum   Reningsförmåga
>2 miljoner/cm³ <0,05 ppm
Mätavstånd 10cm
ovanför utblåset

Apparaten blir ozonfri om du stänger av jonisator/UV med fjärren.
UV-C
20 µW/cm²
Hepa-filtrets rening är:
99,97% (1 µm)
80%      (0,3 µm)
Filtret har
Hepa-klass 13.


Nedladdningsbar bruksanvisning för XJ-3800-1.

  Tillbaka upp


Tillbaka till huvudsidan.
Webbsidan är optimerad för Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Copyright © 2003-2018 Sprouting Health.
Gäller samtliga webbsidors innehåll under domänen sproutinghealth.se

Om användning av cookies