Luftrenare                
Vattenrenare G1 Plus
Kolloidalt silver
Transdermala plåster
Livs & godis              
* * Fyndhörna * *
Handla i nätbutiken
Prislista
Vad säger kunderna?
Vad säger pressen?
Fakta om svenskt dricksvatten
Luftmiljö och anjoner
Vetenskapliga studier
Nyhetsbrev
Kontaktinformation
Sprouting Health - bättre hälsa och miljö för alla
 
      Ozongenerator med statisk uppsamlare, NC5328.

 Klicka för fler bilder
NC-5328

Ozongenerator med
statisk uppsamlare


Liten och högeffektiv
på att ta bort lukter.
 

Pris: 449 kr
Fraktpriser
Bruksanvisning (pdf)

Produktspecifikation

En lättplacerad liten luftrenare med en bra saneringseffekt i en och samma apparat för dig som vill fräscha upp din luftmiljö, bli av med lukter och mycket annat.
Den är endast 30cm hög, 7cm bred och 10cm djup.


Användbar för många slags problem
Den är bra mot många slags lukter som t.ex källardoft, matlukt, unkna rum, mögellukt, lukter i sommarstugan, cigarettrök, odörer från avlopp, husdjur och deras toalettlådor. Den är även effektiv mot mögelsvamp, kvalster, bakterier och virus som får det svårt att trivas och dör ut.

Har du trots en tidigare proffsigt anlitad och dyrt utförd luktsanering efter en tid ändå återfått dina luktproblem? Då kan NC-5328 vara en billig hjälp för dig att ta till.

Körningstiden som behövs med denna apparat är olika från fall till fall beroende på problemets art och orsak. Ibland tar det bara några timmar att få bort en lukt medan den hos andra och i större rum kan behövas vara påslagen dygnet runt i en vecka eller längre.
Eftersom dess ozonmängd är 10-20 ggr lägre än hos kraftigare och mycket dyrare ozonmaskiner så behöver den därför i vissa problemfall i stället bara en längre körningstid på sig.

Uppå detta så ser dess jonisering och den statiska uppsamlaren till så att inandingsluften renas ifrån luftföroreningar och pollen mm.


Passar i många utrymmen
Apparaten är gjord för att fungera utmärkt i små och medelstora rum, och kan faktiskt även användas i större utrymmen ända upp till 100 m2 med bra resultat.

Du kan förstås även använda den till att sanera allt möjligt ifrån små skåp till garderober, förrådet, bilen, husvagnen, båten och andra små utrymmen med bra resultat.

Tala om en allsidig och bra liten apparat! :-)

Två arbetslägen
Whisper är det tystaste läget, endast ett svagt brus hörs när man står nära intill. Det används när du vill fräscha upp luften under en längre tid.

Turbo väljer du för att få ett lite snabbare reningsresultat. Detta läge sätter igång den inbyggda lilla fläkten för att bättre sprida ut luftladdningen om du har en svag eller obefintlig ventilation i rummet.

Apparaten arbetar oavbrutet ända tills du själv stänger av den.

Om du vill köra den automatiskt under kortare eller längre stunder så är det enkelt gjort. Koppla då in nätadaptern till en yttre dygns- eller veckotimer (finns att köpa hos många välsorterade affärskedjor). Välj sedan vilket arbetsläge som apparaten ska köras i, så sköter timern om resten.Jonisering och statisk uppsamlare
Uppsamlaren i metall fångar upp bl.a damm, pollen, mögel, kvalster, allergener och mycket mer som befinner sig i närheten av apparaten.

Du tar enkelt ut uppsamlaren för periodisk rengöring varje månad eller oftare om luftmiljön är mycket smutsig.

I övriga delar av rummet så ser joniseringen till att många luftburna föroreningar och partiklar mm klumpar ihop sig till varandra, blir tyngre och faller bort ur inandningsluften. De hamnar i stället på golvet och andra ytor som du sedan enkelt rengör med vanlig hemstädning.Ozongenerator och jonisator
NC-5328 är en jonisator som har berikats med en extra stark mängd ozon (3 ggr mer än i min förra mycket omtyckta jonisator XJ-2000) vilket gör den effektivare på att få bort bl.a lukter.

Denna högre ozonmängd är något som många har efterfrågat under årens lopp. Därför är det så glädjande att äntligen ha hittat denna mycket prisvärda och effektiva modell till alla er som har ett större reningsbehov än vad en vanlig jonisator är kapabel till att klara av.

Av denna anledning så kallar jag modellen för ozongenerator, då dess huvudsyfte är att producera en hög mängd ozon utöver en rik mängd negativa joner.

Det finns många olika ozongeneratorer på marknaden, och en del har mer än 10-20 ggr högre ozonmängd än vad denna apparat har, vilket kan vara nödvändigt för dig som har extrema problem och behov av en kraftigare verkan under kortare tid än vad NC-5328 är kapabel till.

De allra flesta klarar sig dock gott med och får bra resultat av denna lilla ozongenerator då den både är betydligt billigare och kan användas under längre körtider (se mer info nedan).Riktlinjer vid användningen
Observera att du inte bör vistas i samma utrymme där den används. Anledningen är att den höga ozonmängden kan vara olämplig för vissa personer och djur (* se nedan).

Om du behöver vistas i rummet under längre stunder så se till att stänga av ozongeneratorn och vädra sedan ut rummet genom att öppna fönster och dörrar (om apparaten varit igång länge eller om ozondoften upplevs vara för stark).

Om ingen vistas alls i rummet som behandlas så kan du förstås låta apparaten arbeta dygnet runt så länge som det behövs.

Läs gärna mer i den nedladdningsbara bruksanvisningen (en pdf-fil som öppnas i ett nytt fönster).


* Även du som är överkänslig har förstås stor nytta av slutresultatet av saneringen, dvs den bättre rumsmiljön som erhålls efteråt.
Se bara till att vara försiktig och följ riktlinjerna under och efter användningen av apparaten. Är du osäker, så hör med din läkare om det är lämpligt eller ej att du utför saneringen själv. Annars kan du låta en annan person göra det och vädra ut ordentligt åt dig efteråt.Om ozondoft
Den kan en del känna av redan vid 1/10 av vad den här modellen producerar. Många tycker dock om doften och kallar den för fräsch och uppfriskande, medan de som lider av luktöverkänslighet tycker att det doftar "badhus".

Den "negativa" doftupplevelsen brukar dock bara hålla i sig under de första 1-2 veckorna. Därefter brukar de flesta inte längre besväras alls. Det är som om kroppen på något vis ställer om sig och man kan obesvärat börja kunna vistas kortare eller längre tider i samma rum som när den används, utan att ens längre reagera på vare sig ozondoften och ozonet.
Det är inget jag rekommenderar att man gör vid användning av denna starkare apparat, men en del anser att de mår bättre av det, så det är upp till var och en att bestämma över själv hur man gör.
Dock, är du överkänslig och mer skör så var för säkerhets skull ändå försiktig och följ riktlinjerna.Sanera själv och spara pengar
I jämförelse med att t.ex hyra en stark ozongenerator eller anlita en saneringsfirma så kan många göra en stor besparing genom att själva använda denna smidiga lilla ozongenerator.

Under årens lopp har jag fått ta del av så många berättelser och erfarenheter från förtvivlade personer om hur de låtit sanera sin lägenhet, villa, bil och husvagn mm för dyra pengar. Även stora fastighetsägare och hotell m.fl har hört av sig om de renoverings- och saneringsproblem de har med att få bukt med bl.a rökinpyrda hyreslägenheter och rum.

En del har med saneringsfirmors hjälp helt lyckats bli av med sina problem, medan andra efter ett tag har återfått samma problem som de hade innan den kostsamma saneringen.

Anledningen till det senare problemet är att den utförda saneringen visserligen har varit effektiv och bra, men alltför kortvarig och bara tagit hand om den ytligare delen av problemet. Hos en del har ex.v lukten därför åter sipprat fram från mer djupliggande materialporer i väggar, golv, tak, ventilationskanaler och möbler mm.

Med denna lilla egenägda ozongenerator kan du själv pröva att utföra hela saneringen ifrån början och under så lång tid som det behövs för att bli bra. I mångas fall behövs det faktiskt inte så extremt starka ozongeneratorer som saneringsfirmor brukar använda (sådana som kräver gasmask vid användningen).

Du som har återfått dina luftmiljöproblem efter tidigare "åtgärdade" saneringar och renoveringar kan inhandla ozongeneratorn som ett effektivt efterhandskomplement för att råda bot på det återstående problemet. Detta under förutsättning att orsaken till problemet är gammalt och inte ett pågående (som t.ex dolda läckande rör, dåligt dränerad husgrund, läckande tak, felaktig ventilation och liknande) - dvs fel som behöver hittas och åtgärdas.

Oavsett grundproblemets art så kommer du defintivt att uppleva en klart bättre och fräschare luft efter användningen av denna apparat.
Detta eftersom den ger resultat både snabbt och även över lång sikt då anjonerna och ozonet med tiden också når djupare och djupare in i materialporerna i det problemfyllda utrymmet.

Samtidigt sparar du en hel del pengar eftersom den är en sådan otroligt billig investering!


OBS! Viktigt att veta! NC-5328 (liksom jonisatorer överlag) får inte användas i utrymmen där det finns brandfarliga gaser. Dessa riskerar att explodera pga den elektriska corona-urladdningen!Kundernas upplevelser
Deras egna inskickade berättelser om vad den har hjälpt dem med kan du läsa om under Vad säger kunderna?.Apparaten är inspekterad och testad av oss
Sprouting Health utför ända sedan 2003 alltid en ankomstkontroll på varenda produkt i alla sändningar som köps hem. Då plockas varje apparat upp ur sin förpackning och inspekteras noggrant avseende både transportskador och eventuella skönhetsfel och annat.

Dessutom utförs alltid en funktionskontroll av samtliga elanslutna apparater för att säkerställa att de fungerar som de ska.

Om någon enhet visar sig ha en defekt så läggs den antingen undan eller repareras innan den säljs.
Detta för att du som kund alltid ska få en så positiv upplevelse som möjligt med en apparat som är i 100% gott skick och helt felfri.Billig i inköp och drift
NC-5328 innehåller inga förbrukningsartiklar och elförbrukningen är max 7 Watt i det högsta arbetsläget.
Användningskostnaderna är därmed mycket låga.

Apparaten kommer också att hålla i många år om du sköter om den väl och använder den på rätt sätt. Garantitiden är 1 år.


Ingår i förpackningen
1st NC-5328
1st nätadapter till det svenska elnätet
1st tydlig och informativ bruksanvisning på svenska i A5-format


NC-5328 är kort sagt ett riktigt fynd för både plånbok och sitt reningsresultat.


Pris: 449 kr (inkl. moms)          Handla i nätbutiken  Handla i nätbutiken
Fraktpriser
Här kan du se hur många som får rum i varje fraktsumma.

Antal Postnord DHL SP
1 st 63 kr 70 kr
2 st 95 kr 99 kr
3 st 122 kr 115 kr


Postförskottsavgift (87-125 kr) eller Efterkravsavgift (85 kr för DHL Servicepoint) tillkommer om du vill betala vid uthämtning hos ombudet.

Fler bra köptips

En mycket bra vattenrenare - klicka på bilden


Den här ger en riktigt bra vattenrening!
Kopplas enkelt till din kran.
Rekommenderas varmt!

Pris: 1800 krKolloidalt silver Plus 20 ppm 1 liter från Planetw OwnEtt 100% ekologiskt och glutenfritt tuggummi som även är KRAV-märkt.
12 goda bitar med smak av mint, spearmint, kanel och lime.

Pris: 21-23 kr
Ekologisk lakrits från Italien som smakar fantastiskt gott. Finns som korta bitar, remmar och vackra stenar.
Pris: 23-320 krHey Yum vingummin

Vingummin   

Ekologiska och mycket goda. Finns som vegan, gluten- och laktosfria.
Pris: 27 kr
 
  Modell   Strömkälla   Elförbrukning   Rumskapacitet
NC-5328 230 VAC / 12 VDC Max 7 W Små och medelstora rum.
Max 100 m²

  Ozonmängd   Apparatens storlek   Vikt
0,153 ppm
(motsvarar 302 μg/m²)
Höjd    30 cm
Bredd  7 cm
Djup    10 cm
420 g

Med kartongen:
730 g

Nedladdningsbar bruksanvisning för NC-5328.

  Tillbaka upp


Tillbaka till huvudsidan.
Webbsidan är optimerad för Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Copyright © 2003-2019 Sprouting Health.
Gäller samtliga webbsidors innehåll under domänen sproutinghealth.se

Om användning av cookies