Luftrenare                
Vattenrenare G1 Plus
Transdermala plåster
Teeccino örtkaffe
Chicza tuggummi
* * Fyndhörna * *
Handla i nätbutiken
Prislista
Vad säger kunderna?
Vad säger pressen?
Fakta om svenskt dricksvatten
Luftmiljö och anjoner
Vetenskapliga studier
Nyhetsbrev
Kontaktinformation
Sprouting Health - bättre hälsa och miljö för alla
 
Vattenrenare G1 Plus med det bästa vattenfiltret. 

 Klicka för fler bilder 

G1 Plus
Vattenrenare

Med mycket bra vattenfilter!

Microspiralfilter av bästa klass
och ett kolfilter med silver.
Kopplas enkelt till kökskranen.

 

Pris: 1800 kr
Fraktpriser
Produktspecifikation
Bruksanvisning (pdf)


Här är en vattenrenare som är mycket bra, bevisat med tester i både Sverige och utomlands, och som har en seriös forskning bakom både filterna och valet av giftfri livsmedelsklassad plast!

Låt dig inte luras av att den till det yttre liknar många andra märken på marknaden, det är filtret på insidan som gör den unikt bra.
Det här är en vattenrenare som du kommer att bli mycket nöjd med.


Först en liten kort sammanfattning

Den är enkel att använda och installera och tar inte stor plats.

Den har ett väldigt bra reningsresultat som ser till att vattnet blir både gott och hälsosamt. Vattenfiltret är nämligen det allra bästa som finns utav alla olika mikrospiralfilter som säljs till G-modellerna runtom i världen, därav namnet G1 Plus.

Det ingående plusfiltret finns till följande 4 vattentyper.

Filterpatron Välj enligt det vatten som finns i ditt område
Normalt Det vanligaste vattnet i Sverige <10dH
Hårt Hårt vatten >10dH
Extra hårt Inkl. en insats för extra hårt vatten >20dH *
Bio-Plus Vatten som är starkt bakteriehärdat.


Filterpatronen håller i cirka 1 år (7000 liter).
Kolfilterinsatsen byts ut varje halvår (efter 3000-5000 liter).
Detta brukar gälla för en normalstor familj.

Har du ett mindre hushåll med en lägre vattenförbrukning så behöver du inte byta filterna lika ofta, de håller då dubbelt så länge eller mer.

Extra tillvalsinsats (Mineralizer) finns om du vill tillföra magnesium, kalcium och spårämnen ifall ditt vatten är ovanligt extra mjukt.

* Info om filterval för extra hårt vatten:
Här består filterna av ett mikrospiralfilter för Hårt vatten samt att kolinsatsen är ersatt av en EH-insats för extra hårt vatten (>20dH). Du kan därmed inte använda en kolinsats i vattenrenaren när du väljer ett filter för extra hårt vatten.

Pris: 1800 kr (inkl. moms)         Handla i nätbutiken  Handla i nätbutiken
Komplett och monterad med dina valda filter.
Fraktpriser ser du längre ned på sidan.


Förbrukningsartiklar Information Pris
Plus-filterpatron Kolfilter/EH-insats ingår ej 475 kr
Kolfilterinsats Standardlängd 140 kr
Kortare kolfilterinsats Om du använder en Mineralizer 120 kr
EH-insats Vid vattenhårdhet >20dH 150 kr
Uranfilter-insats Om du vill få bort allt uran 150 kr
Mineralizer Tillvals-insats 50 kr

Jättenöjda kunder
Är du nyfiken på vad kunderna tycker om den? Deras inskickade upplevelser kan du ta del av under Vad säger kunderna?.Djupare info för dig som vill läsa allt :-)

Att vi idag behöver skaffa oss en egen bra vattenrenare råder det inget tvivel om längre. Läs gärna mer om detta i sammanställningen Lite fakta om vårt svenska dricksvatten. Där kan du också läsa om många bra tips att tänka på när du letar efter en vattenrenare.

I djungeln av alla olika vattenrenare som finns på marknaden idag är det inte lätt som konsument att veta vad man ska investera i. Speciellt när produktreklamer får även den enklaste filtervariant att låta som om den vore en superrenare.

G1 Plus kan du garanterat lita på, för den ÄR verkligen riktigt bra.
Du får ett suveränt bra dricksvatten som även är utmärkt att tvätta sig med, och stjärnkockar i öst rekommenderar det i matlagningen.


Huvudfiltret i renaren specialbeställdes ursprungligen från statligt håll och kraven var skyhöga. Det skulle inte bara rena vattnet ordentligt ifrån vanliga föroreningar utan behövde även rena det ifrån uran och radioaktiva ämnen! Filtret skulle nämligen användas i atom-ubåtar för att dricksvattnet skulle förbli fullt drickbart även om det utsattes för kontaminering och radioaktivt läckage.

Resultatet blev förbluffande! Det är suveränt mot uran, Cesium-137, Strontium-90 och andra radioaktiva nukleider, samt mot bakterier, virus, mikrober, fenoler (Bisfenol etc), läkemedel och mycket mera.

Filtret har även genomgått noggranna oberoende tester här i Sverige hos proffessionella vattenreningsanläggningar för kärnkraftsavfall. I sina mätningar har även de fastställt att filtret är alldeles utmärkt på att ta bort de radioaktiva ämnena Cesium-137 och Strontium-90 som finns i kärnkraftsvattnet de hanterar. Därför har de nu övergått till att använda just detta plusfilter i sina reningsanläggningar.

Tester i Sverige har även verifierat att den faktiskt också väsentligt reducerar radon ur vattnet med 70%!

Vattenrenaren tar alltså effektivt hand om ett brett spektrum av svårfångade och vanliga föroreningar från kommunalt vatten och den egna brunnen.

Med G1 Plus står du och familjen således rustade mot mycket som kan inträffa med din vattenförsörjning.
Garantitiden på vattenrenaren är 2 år.

Längst ned på denna sida finner du en tabell över en del av alla de föroreningar som filterna tar bort.Riktigt bra på att ta bort uran
I Sverige och Finland finns det områden vars dricksvatten dagligen är förorenat med uran (som dagens kommunala reningsverk inte klarar av att avlägsna). Detta berör cirka 400.000 personer bara i Sverige.

G1 Plus är väldigt effektiv på att avlägsna uran (den tar bort 98,4%).
Välj filtret för Hårt vatten, så får du allra bästa resultatet mot uran.

Vill du få bort allt uran, dvs 100%, så kan du byta ut kolinsatsen mot en uranfilter-insats utan extra kostnad. Då är du helt säker på att du och din familj inte får i er något uran.
Montering av uranfilter-insatsen betyder dessvärre att vattenrenaren blir utan kolfilter (det får då heller inte plats någon Mineralizer) så att du inte får bort smak, färg och lukt ifrån vattnet om detta finns i ditt dricksvatten.

Tips: Önskar du vill köpa en vattenrenare som använder sig av både microspiral-plusfilterpatron, en extra uranfilter-insats samt även ett stort långlivat kolfilter (eller kanske ett stort järnfilter om du har problem med extra mycket järn) så kan du i stället för G1 Plus köpa vattenrenaren G3 (en beställningsvara som du kan köpa via mig för endast 2390-2490 kr, där prisskillnaden på 100 kr beror på vilken av 3st valbara minikranar du vill ha). G3-modellen är nästan dubbelt så stor som G1 Plus och den monteras under diskbänken. Vattnet ifrån dess filterenhet leds upp till en minikran som monteras genom att du får göra ett litet hål i diskbänken (verktyg för håltagningen medföljer).
Om du vill få mer information om och beställa vattenrenare G3 så hör gärna av dig till mig.Såhär fungerar Plus-filtret
En av flera styrkor är dess uppbyggnad av ett mekaniskt komplicerat porsystem. Dessa slingriga labyrintgångar blir smalare och smalare ju djupare vattnet tränger in i filtret. Mot slutet där det är som allra trängst är porerna bara 50 nanometer (50 miljondels millimeter).

Därmed sätter det rent mekaniskt sett stopp för väldigt mycket.
Många andra filter på marknaden kan släppa ifrån sig sina insamlade föroreningar ut i dricksvattnet vid tillfällen då det uppstår starka tryckstötar i vattenledningarna. Men det kan inte inträffa med detta plusfilter, för de sitter kvar där de fastnat i detta nanotrattsystem.

Förutom denna mekaniska rening så finns det i filtret också två andra inbyggda reningstekniker: absorption och jonbytesteknik.

Jonbytet gör att filtret kan fånga upp ovanligare föroreningar samt hårdhtetssalter. Det gör även hårt vatten mjukare men släpper ändå igenom en balanserad mängd av hälsoviktiga mineraler och salter.
Ett för hårt vatten kan ge oss en förhöjd förkalkningsrisk och andra hälsoproblem, och ett för mjukt vatten med för lite av dem får också kroppen att komma i obalans.

Därför kan du välja filterpatron utefter den vattensort som du har, och även en Mineralizer som tillval till er som har ett väldigt mjukt vatten så att ni får i er dessa viktiga mineraler och spårämnen.

Filtret strukturerar även om vattnet och gör det biologiskt aktivt. Hårda saltkristaller bryts ned och får i stället en rombisk form som kroppen har mycket lättare för att ta upp och använda sig av.
Formstrukturen kan nu inte skapa förkalkningar, inte ens tandsten.
I stället hjälper den till att bryta ned förkalkningar och avlagringar i kroppen, vilket minskar risken för bl.a njursten.

I jonbytes-processen frigörs också den koldioxid som finns i vattnet och försvinner ut i luften när vattnet når kranmynningen.


Inbyggt i filtrets polymerstruktur finns det aktivt silver i metallisk form (som inte kan hamna i dricksvattnet), som effektivt hindrar uppsamlade bakterier och virus från att föröka sig.

I Bio-Plus-filtret finns det dessutom extra mycket silver inbäddat, för dig som har en starkt bakteriehärdad vattenkälla.


Klicka för att se filterna i större format Kolinsatsen i vattenfiltret.


Info om kolfilterinsatsen
Det aktiva kolfiltret är placerat inuti det andra filtret (se den halvt utdragna gråvita patronen i bilden ovan), och går att byta ut separat precis som Plus-filtret (den vinröda delen ovan).

Filtret är en gammal och väl beprövad teknik mot bl.a klorföreningar, och det förbättrar även vattnets smak, lukt och klarhet.

Filtret är gjort av allra bästa kokos och innehåller också silver.Hur länge håller filterna?
Plus-filtret håller till cirka 7000 liter och det motsvarar ungefär en årsförbrukning för en normalstor familj.

De som har mycket sediment eller partiklar i vattnet märker att det är dags att byta ut det när vattenflödet minskar och det knappt längre kommer ut något vatten ur kranen.

De som har föroreningar som dock tas hand om av den inbyggda jonbytestekniken (oftast kemiska föroreningar, uran och mycket annat) märker inte av en förändring vare sig visuellt eller smakmässigt när den filterdelen börjar bli mättad och inte fungerar längre.
Då bör man av säkerhetsskäl helst regelbundet byta ut filtret varje år. Det är dock en fingervisning med en medelvägsprincip eftersom mängden och antalet föroreningar skiljer sig mycket från platser runtom i landet och även lokalt. Den stora skillnaden gör att en del användare får en kort livslängd och andra kan få en mycket längre livslängd på sitt filter. Följ då hellre den generella bytesanvisningen om du är osäker på just ditt vattens innehåll av föroreningar och vill vara säker på att alltid få ett så rent vaten som möjligt.

Du kan spara pengar genom att förlänga Plus-filtrets livstid upp till cirka 25000 liter. Det görs med ett antal reningsprocedurer varje gång som filtret har blivit fullt. Sprouting Health rekommenderar det dock inte av miljö- och hälsoskäl, eftersom det då släpper tillbaka de insamlade föroreningarna ut i vattensystemet eller naturen igen. Du kan läsa mer om detta i den nedladdningsbara bruksanvisningen.

Kolfilterinsatsen förbrukas vanligen inom i ett halvår för en normalstor familj. Oftast märker du av att det är dags att byta den när vattnet börjar smaka och lukta annorlunda eller blir missfärgat. Byt dock helst ut kolinsatsen innan detta inträffar.

Uranfilter-insatsen bör du av säkerhetsskäl byta ut var 6:e månad, även om den kanske inte är förbrukad. Detta eftersom du inte märker av när den är förbrukad (dvs mättad) eller ej. Så vill du vara säker på att fortsätta få en 100%-ig uranrening så byter du ut den så ofta som möjligt. Det pågår långtidstester just nu runtom i landet på denna nya uraninsats för att utröna hur mycket längre den håller. Om testerna faller väl ut (det ser riktigt lovande ut!) så kan den rekommenderade utbytesperioden komma att förlängas framöver.

Samtliga filter kan förbrukas tidigare än den rekommenderade tiden, ifall att du har extra mycket föroreningar av något slag eller om du förbrukar väldigt mycket vatten.
Är du ett ensamhushåll eller om vattenförbrukningen är mycket låg så håller filterna upp till 2-3 ggr längre tid.Om hantering av förbrukade filter
Sprouting Health råder dig till att inte slänga de uttjänta filterna i soporna utan i stället lämna in dem till den kommunala sortergårdens deponi för farligt avfall. De är ju faktiskt fyllda med föroreningar och gifter i höga koncentrationer. På så sätt hjälper du också till så att det inte hamnar tillbaka ut i naturen.Tips till dig som redan har en äldre G-modell
Om du sedan tidigare redan äger en vanlig G1 vattenrenare med mikrospiralfilter, så kan du enkelt uppgradera den till att bli ännu bättre om du vill. Plus-filterna passar nämligen perfekt även i din G1, eftersom det är exakt samma filterhus som G1 Plus.
Filterna passar även i modellerna G2 och G3 om du har en sådan.

Det enda du behöver göra för att uppgradera din vattenrenare är att byta ut filterpatronen till ett Plus-filter. Enkelt och smidigt. :-)

Apropå äldre enheter: Behöver du nya delar till din gamla G1?
Det är ovanligt att de behöver bytas, men ibland kan de se repiga och fula ut efter ett antal års användning. Då kan det kännas fint att fräscha upp sin gamla vattenrenare med t.ex en helt ny och fräsch kranomkopplare, en ny krangängadapter i metall eller andra detaljer.

Hör gärna av dig till mig i så fall, så ordnar jag det åt dig.
Jag har extra av flera detaljer hemma i lager till bra priser (även av handverktygen ifall du har råkat tappa bort dem).Din kropp byter ut allt sitt vatten varje månad
Fyll därför helst alltid på dina kroppsceller med rent vatten för att optimera levnadsvillkoren i ditt fantastiska inre ekosystem.

Samtidigt sparar du pengar, för det blir helt klart mycket billigare, renare och hälsosammare jämfört med att dricka vatten på flaska (som oftast är gjorda av plaster innehållandes det hälsofarliga ämnet Bisfenol A).
Not: Bisfenol A förekommer dessvärre även i kranvatten idag (pga att nya vattenrör är gjorda i plast), men detta tar filtret i G1 Plus bort till 100%.   :-)

Pris: 1800 kr (inkl. moms)         Handla i nätbutiken  Handla i nätbutiken
I priset ingår det filter som du valt.


Välj plus-filterpatron enligt det slags vatten som finns i ditt område.
Är du osäker på vad du har för vatten, så kan du kontakta Vatten- och Avloppsenheten i din kommun.


Priser för förbrukningsartiklar

Förbrukningsartiklar Information Pris
Plus-filterpatron Kolfilter/EH-insats ingår ej 475 kr
Kolfilterinsats Standardlängd 140 kr
Kortare kolfilterinsats Om du använder en Mineralizer 120 kr
EH-insats Vid vattenhårdhet >20dH 150 kr
Uranfilter-insats Om du vill få bort allt uran 150 kr
Mineralizer Tillvals-insats 50 kr


Fraktpriser

Antal Artiklar Posten DHL Servicepoint
1 Vattenrenare G1 Plus 122 kr 77 kr
1 Vattenrenare G1 Plus
+ 1st extra Plusfilterpatron
+ 2st extra kol- eller uraninsatser
149 kr 89 kr
       
1 Mineralizer 36 kr (Ej valbar)
1-5 Kol- eller uraninsatser 58 kr 67 kr
1 Plusfilterpatron
+ 1st kol- eller uraninsats
58 kr 67 kr
2 Plusfilterpatroner
+ 2st kol- eller uraninsatser
95 kr 85 kr


Postförskottsavgift (92-120 kr) eller Efterkravsavgift (85 kr för DHL Servicepoint) tillkommer om du vill betala vid uthämtning hos ombudet.

Fler bra köptips

KRAV-certifierat, koffeinfritt, ekologiskt och GMO-fritt örtkaffe


 
  Lista över av vad G1 Plus filtrerar bort:

Förorening Reningsgrad Förorening Reningsgrad
Klor (samtliga klorföreningar) 100% Uran 98,4% (100% med den extra uran-insatsen)
Parasiten Cryptosporidum 100% Strontium-90 98,3%
E-coli 100% Bekämpningsmedel (bl.a även glyfosater) 98%
Hepatit A-virus 100% Kadmium 98%
Norovirus 100% Nickel 97,8%
Rotavirus 100% Molybden 97,5%
Fenoler
(Bisfenol etc)
100% Aluminium 97%
Bly 99,99% Järn 97%
Cesium-137 99,7% Organiska pesticider, herbicider och cancerogena ämnen < 95%
Övriga bakterier och mikroorganismer < 99% Koppar 94%
Zink 99% Krom 85,3%
Radon 70%
... samt mycket mer

   Tillbaka uppModell Storlek Vikt Ingår i köpet Tillval
G1 Plus Höjd    33 cm
Bredd  14,5 cm
Djup    17 cm
1,7 kg 1st plusfilter
1st kolinsats
2st gängadaptrar
2st verktyg
1st påse bikarbonat
Bruksanvisning
Mineralizer

Nedladdningsbar bruksanvisning för G1 Plus.
 

Tillbaka till huvudsidan.Webbsidan är optimerad för Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Copyright © 2003-2018 Sprouting Health.
Gäller samtliga webbsidors innehåll under domänen sproutinghealth.se

Om användning av cookies